Papa Francisc a sosit în România
Externe 31 mai 2019, 20:49 | 990

Papa Francisc a sosit astăzi în România, pentru o călătorie apostolică de trei zile, desfăşurată sub genericul "Să mergem împreună”. Se întâmplă la 20 de ani după vizita istorică efectuată de către Ioan Paul al II-lea, în mai 1999.

Aeronava în care se afla Suveranul Pontif a ajuns pe Aeroportul Otopeni din București în jurul orei 11. Acolo, Papa Francisc a fost întâmpinat de preşedintele României, Klaus Iohannis, de mai mulţi copii de la un colegiu catolic şi de câţiva prelați romano-catolici și ortodocşi. Din mulţime s-a scandat „Vivat Papa” și „Bine aţi venit”.

După ce i-a salutat pe cei prezenți, Papa Francisc, împreună cu întreaga delegație de la Vatican, s-au îndreptat spre Palatul Cotroceni. Acolo a avut loc ceremonia oficială de primire a Suveranului Pontif.

S-a intonat și Imnul României.

Papa Francisc a salutat Garda de Onoare în limba română.

A urmat o întâlnire privată cu președintele Klaus Iohannis, care i-a oferit Papei Francisc mai multe cadouri. Printre ele se numără o minge şi un tricou cu autograful lui Gheorghe Hagi, CD-uri cu lucrări din opera lui George Enescu și vinuri româneşti. Ulterior, a avut loc o întâlnire cu alte autorități ale statului, reprezentanții societății civile și corpul diplomatic.

A urmat prima adresare a Papei în cadrul vizitei istorice în România, discurs în care a vorbit despre unitate și armonie. Suveranul Pontif a avut grijă să-i menționeze pe românii din diaspora.

La plecarea de la Palatul Cotroceni, Papa Francisc a coborât din maşină şi a salutat cele câteva sute de persoane care aşteptau în curtea instituției. Suveranul Pontif a avut apoi o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel, la Palatul Patriarhal. În zilele următoare, Papa va ajunge în Iaşi, Blaj şi Şumuleu Ciuc. Vizita istorică se va încheia duminică. 

Opinia ta contează. Comentează!