Încă 1,5 milioane de euro pentru arenă
Social 30 mai 2019, 20:28 | 1976

„Arena Chișinău” ne va costa și mai mult. Din bugetul de stat vor fi luate încă 1,5 milioane de euro, pe lângă cele 43 de milioane, planificate inițial. Guvernul a și aprobat o hotărâre în acest sens, la propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Abia acum s-a constatat că ar fi nevoie de o rețea mai mare de apeduct și canalizare. Banii ar fi necesari și pentru darea in folosință a complexului până la 14 octombrie 2019.

Decizia privind majorarea cheltuielilor pentru construcția „Arenei Chișinău” a fost luată în cadrul ședinței din 29 mai a Guvernului.

Babuc a mai adăugat că firma din Turcia, care se ocupă de construcția complexului, nu ar avea destui bani pentru încheierea lucrărilor. Astfel, pentru a da în exploatare „Arena Chișinău” până la mijlocul lunii octombrie a acestui an, suma de un milion 529 de mii de euro va fi alocată de Guvern din bugetul de stat, întrucât Ministerul Educației și „Apă-Canal” nu dispun de resursele financiare necesare. Pe de altă parte, deputații Blocului ACUM Platforma DA și PAS consideră că, astfel, se face risipă de bani din bugetul public.

Subiectul privind construcţia unui complex multifuncţional, numit „Arena Chişinău”, a apărut în spaţiul public la 13 martie 2018, în cadrul briefingului săptămânal al PDM. Atunci, proiectul a fost anunţat de șeful formațiunii, Vladimir Plahotniuc şi prezentat de către finul său, Andrian Candu, președintele de atunci al Parlamentului. Singura companie înscrisă în concurs a fost „Summa”, din Turcia, care, în luna iulie a anului trecut, a şi fost desemnată câştigătoare. Potrivit contractului de parteneriat public-privat, banii necesari ridicării complexului vor trebui rambursați de stat în rate, timp de 12 ani, din veniturile obţinute din activitatea sălii şi din bugetul public. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie