Delegaţia UE, o nouă campanie în Moldova
Social 30 mai 2019, 20:46 | 1749

Delegatia Uniunii Europene in Republica Moldova a lansat astazi la Chisinau o noua campanie. Cetatenii urmeaza sa fie informati despre beneficiile pe care le poate aduce implementarea integrala a Acordului de Liber Schimb. Un alt scop al campaniei este sporirea calitatii produselor fabricate in Republica Moldova.

La evenimentul care a avut loc în incinta unei fabrici din Chişinău au fost prezenţi antreprenori, reprezentanţi ai asociaţiilor de afaceri, dar şi experţi din societatea civilă.

Ambasadorul a mai declarat că scopul campaniei este de contribui la sporirea calităţii produselor moldoveneşti, astfel ca acestea să corespundă tuturor rigorilor Uniunii Europene.

În cadrul evenimentului au fost prezentate mai multe istorii de succes ale producătorilor care au reuşit să beneficieze din plin de Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană prin sporirea producţiei, dar şi calităţii produselor livrate consumatorilor. Unul dintre protagoniştii campaniei este un apicultor care îşi exportă marfa în Uniunea Europeană.

Proprietarul unei fabrici de vinuri spune că specificul afacerii sale presupune crearea băuturilor de calitate premium, iar facilităţile oferite de Uniunea Europeană i-au permis să-și realizeze acest demers.

Campania iniţiată de Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova va implementată pe parcursul lunii iunie. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie