Românii veniți la Consulatul din Munchen să voteze i-au aplaudat pe polițiștii germani
Externe 29 mai 2019, 17:53 | 959

Lacrimi de emoţie, la Consulatul României din Munchen, în ziua alegerilor europarlamentare. Protagoniști au fost poliţiştii germani, veniți să asigure ordinea publică, și alegătorii nevoiți să stea la coadă pentru a vota. Cei din urmă i-au aplaudat pe oamenii legii, care au lărgit cu garduri mobile perimetrul de așteptare, astfel încât să poată vota cât mai mulţi români.

Imaginile au fost surprinse de către un alegător nevoit să aștepte ore în șir la coadă, pentru a vota în cadrul scrutinului europarlamentar. El a plasat filmulețul pe rețelele de socializare, însoțit de mesajul: "Așa reacționează un polițist german când trebuie să trimită toţi oamenii acasă, deşi a vrut să-i lase să voteze pe cei, care au stat o zi întreagă în soare".

La mai multe secţii de votare din străinătate, precum cele din Londra, Dublin, Bruxelles, Roma și Verona, s-au format cozi interminabile, iar mii de români au așteptat să-şi exercite dreptul la vot. Mulți dintre aceștia nu au mai apucat să o facă și au blamat autoritățile de la București pentru proasta organizare a scrutinului. Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu şi-a prezentat scuzele în faţă românilor din diaspora, dar nu și-a dat demisia, așa cum i-au cerut cei nemulțumiți.

Opinia ta contează. Comentează!