/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Lipsa marcajului rutier - una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor

missing
29 mai 2019, ora 20:40

Lipsa marcajului rutier dă bătăi de cap nu doar șoferilor din Capitală, dar și celor din întreaga țară. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, din cauza drumurilor nemarcate se produc o mare parte dintre accidente. Iar în 95 la sută dintre încălcările înregistrate de camerele video sunt anulate pentru că marcajul lipsește. Subiectul a fost discutat în cadrul unui eveniment la care au participat mai mulți șefi de poliție.

Nu-i poți demonstra acelui șofer sau conducător auto faptul că a încălcat acea linie neîntreruptă, când ea nu este, dar noi știm că, în mod normal, ea ar trebui să existe în fața semaforului”, Dorin Purice, secretar de stat, MAI.

Și șoferii cu care am discutat în stradă spun că anume marcajul, deseori, îi dezorientează.

El este, oleacă e șters, dar dacă ești atent…

Uneori mergi și nu înțelegi nimic, mai ales lângă trecerile de pietoni. Oamenii trec strada, iar noi nu vedem și e foarte periculos. Mai bine ar fi semafoare.

Una e că nu se vede banda, din cauza că au puțină experiență și se încurcă.

Ministerul de Interne mai spune că ar fi sesizat autoritățile publice locale să remedieze problemele rutiere, însă situația nu se schimbă din cauza lipsei banilor.

La majoritatea sesizărilor, administrația publică locală informează despre imposibilitatea soluționării acestor probleme din lipsa de mijloace financiare”, Dorin Purice, secretar de stat, MAI.

Chiar și așa, ministerul de Interne susține că în ultimii 10 ani numărul persoanelor decedate în accidente rutiere s-a înjumătățit. Anume pachetul anti-alcool, intrat în vigoare recent, ar fi contribuit la îmbunătățirea statisticii. Însă, reprezentanții spun că ar putea veni cu cifre exacte doar la iarnă, atunci când se va împlini un an de la funcționarea legii.

Mai avem necesar timp ca aceste sancțiuni să fie percepute de conducători sau persoanele care încalcă, și respectiv după un an de zile putem vorbi despre anumite rezultate”, Marin Maxian, șeful Inspectoratului Național de Patrulare.

Conform datelor poliției, anul trecut în Moldova au fost înregistrate peste 2600 de accidente.

 

Reporter: Diana Popa

Imagine: Oleg Cozlov

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram