Zelenski, pe linia frontului
Externe 28 mai 2019, 17:42 | 1240

Volodimir Zelenski s-a deplasat luni în Donbas, unde se află linia frontului cu separatistii pro-ruși din estul Ucrainei. Această a fost prima să deplasare internă, întreprinsă în calitate de șef al statului. Aflați detalii în cele ce urmează.

UCRAINA Volodimir Zelenski a examinat poziţiile militare ucrainene din două localităţi din regiunea Lugansk, controlată în parte de separatişti, se arată într-un comunicat de presă emis de Președinția ucraineană. Imaginile date publicităţii de biroul de presă al preşedintelui îl arată pe șeful statului în haine civile, cu o cască militară de protecţie şi o vestă antiglonţ. Potrivit sursei citate, în urma examinării condiţiilor de viaţă ale militarilor ucraineni, Volodimir Zelenski a evidenţiat necesitatea ca acestea să fie îmbunătăţite.

ISRAEL Parlamentul israelian a făcut un prim pas către posibile alegeri anticipate, votând propria dizolvare în lectură preliminară, pe fondul impasului negocierilor conduse de prim-ministrul Benjamin Netanyahu pentru a forma viitorul guvern. Votul nu face ca alegerile să fie inevitabile, întrucât textul trebuie încă aprobat în lecturi ulterioare. Netanyahu, care a revendicat victoria în numele partidului său de dreapta Likud în alegerile din 9 aprilie, are termen până miercuri să ajungă la un acord cu potenţialii săi aliaţi pentru a forma o coaliţie.

AUSTRIA Guvernul cancelarului Austriei, Sebastian Kurz, a fost demis prin moţiune de cenzură, în contextul crizei politice generate de un scandal de corupţie. Executivul de la Viena era susţinut de o coaliţie formată de Partidul Popular Austriac, al cancelarului, și Partidul Libertăţii. Alianţa politică s-a destrămat însă după ce Sebastian Kurz a cerut demiterea din Guvern a unor lideri ai Partidului Libertăţii. Aceștia au fost surprinși de presă discutând cu un potenţial investitor rus. Kurz va rămâne cancelar interimar al Austriei până când un nou Guvern va beneficia de susţinerea Parlamentului. 

Opinia ta contează. Comentează!