/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

/VIDEO/ Sătenii din Bozieni se mândresc cu zece fântâni originale. Acestea au forma unui ulcior

missing
28 mai 2019, ora 20:58

Sătenii din Bozieni, raionul Hâncești, se mândresc cu zece fântâni originale, care au forma unui ulcior. Propunerea ca toate fântânile din sat să arate la fel a venit din partea primarului, iar proiectul a costat 65 de mii de lei. Copleșiți de frumusețea lor, oamenii nu vin doar să scoată apă, dar își fac și fotografii.

STAND UP: VALERIA VORONIN, REPORTER TV8: „Satul Bozieni, din raionul Hâncești prinde culoare datorită fântânilor sale neobișnuite. Bozienii vin și iau apă direct din ulcioare improvizate”.

Ideea de a schimba înfățișarea fântânilor a venit de la primarul satului. Iar proiectul a fost transformat în realitate de o companie din satul Chetrosu, raionul Anenii Noi.

SVETLANA LUNGU, Secretară interimară, Primăria Bozieni: „Primarul, într-o zi la consiliu a venit, a dat o propunere, ca să facem toate fântânile totuna. Am găsit o firmă care ne-au oferit servicii. Ne-au costat 65 de mii de lei”.

Localnicilor le sclipesc ochii când sunt întrebați despre ulcioarele gigantice. La unele au contribuit și ei. De exemplu, cocostârcii de pe această fântână au fost făcuți de o femeie din sat.

„Îs foarte frumoase și apa e bună și noi suntem buni. Se opresc oamenii, se mai fotografiază, beau apă. Mai ales, iată și acesta cu cocostârcii, stă și clocește, dar nu mai scoate”.
„Apa-i gustoasă, dacă porți grijă de fântâni, dar dacă nu porți, nu-i grijă”.
„Făcut frumos, care a făcut, foarte frumos. Când vin beau apă”.

Proiectul de renovare a celor 10 fântâni a fost realizat în anul 2018.

Reporter: Valeria Voronin
Imagine: Mark Diaconu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram