/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: Vești bune, slăbiciunea lui Putin și pierderi mari pentru armata rusă

Autoritățile române au respins solicitarea de a prelungi programul secțiilor de votare peste hotare, inclusiv în Republica Moldova

missing
26 mai 2019, ora 20:04

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit că nu va prelungi programul de vot, după ora 21.00 în secţiile de votare din străinătate. Decizia BEC vine în urma unei solicitări făcute de preşedintele secţiei de votare 148 din Roma, dar și de două formațiuni politice.

Biroul Electoral Centra invocă legislația în domeniu.

„În situaţia în care referendumul naţional are loc la aceeaşi dată cu alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor, alegerile pentru Preşedintele României, alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European sau alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale, după caz, alegătorii votează în aceleaşi secţii de votare, în acelaşi interval de timp, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea «VOTAT», pe buletine de vot separate, prezenţa la vot fiind consemnată pe liste electorale distincte pentru cele două tipuri de scrutin”, arată legislație, scrie Mediafax.

De asemenea, solicitări pentru prelungirea programului de vot în Diaspora au fost făcute şi de Alianţa USR PLUS, PMP şi PNL.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram