image
Sursa foto: Jurnal.md

Citații și procese-verbale pentru șoferii care încalcă regulile de circulație

Astăzi, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare au desfășurat o acțiune în scop de a depista conducătorii auto care se eschivează de la răspundere contravențională pentru încălcarea RCR.

Astfel, printr-un filtru instalat pe șoseaua Hâncești, intrarea în municipiul Chișinău în doar câteva ore au fost verificate circa 270 de autovehicule:

- 70 șoferi s-au ales cu procese-verbale;

- 40 au primit citații de prezentare la Centrul Unic de Monitorizare și Coordonare.

În baza unei analize efectuate în urma acestor verificări s-a constatat că depășirea limitei de viteză este cea mai frecventă încălcare comisă de conducătorii auto urmată de nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră.

Totodată, reprezentanții din cadrul Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI au informat conducătorii auto despre fenomenul corupției și consecințele ei asupra bunei funcționalități a instituțiilor de stat, asupra întregii societăți, dar și despre posibilităţile şi căile de denunţare a cazurilor de corupţie.

Menționăm că scopul activităților Inspectoratului Național de Patrulare este de a responsabiliza conducătorii auto care încalcă regulile de circulație, iar demersurile noastre sunt pentru a proteja toți paticipanții la traficul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: