Image-Description
Radu Mazăre, extrădat din Madagascar, a ajuns la Penitenciarul Rahova din România
Externe 21 mai 2019, 13:00 | 1361

Radu Mazăre și-a petrecut prima noapte în spatele gratiilor, la Penitenciarul Rahova, după ce a fost extrădat din Madagascar. Fostul primar la Constanței, condamnat la nouă ani de închisoare, urmează să fie prezentat instanței în alte patru dosare în care este acuzat de corupție.

Până atunci, Radu Mazăre a fost plasat în carantină pentru 21 de zile la Penitenciarul Rahova. El își execută pedeapsa în regim închis, va primi vizite rare și își va putea vedea rudele doar prin geam, relatează digi24.

Fostul primar al Constanței a ajuns la București, luni seara, cu un avion care l-a readus în țară. Din cauza ploii puternice, Radu Mazăre a aterizat cu o întârziere de 20 de minute. În aeroport, nu a fost scos pe circuitul normal al pasagerilor deoarece reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au vrut să-l țină departe de camerele de luat vederi.

Drumul din Madagascar până în România a durat aproape jumătate de zi, zborul având o escală de câteva ore la Paris. În avionul care a decolat din capitala Franței, Radu Mazăre a stat pe un loc din spate, lângă geam. Fostul primar al Constanței nu a purtat cătușe, însă a fost supravegheat tot timpul de patru polițiști. „(Cum s-a comportat?) A fost bine. Se uita într-un punct fix”, a povestit o pasageră a avionului în care era Radu Mazăre, conform sursei citate. Radu Mazăre a ținut în camera de gardă în cele patru ore pe care le-a petrecut pe aeroportul din Paris. Fiul și avocata sa au depus o cerere pentru azil politic, care a fost respinsă de autoritățile franceze.

Motivul: Radu Mazăre nu s-a aflat pe teritoriul francez, ci doar în zona de tranzit.

Opinia ta contează. Comentează!