Radu Mazăre a fost adus în România
Externe 21 mai 2019, 22:01 | 1218

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre, extrădat din Madagascar, a ajuns în România, sub escorta poliţiei. Mazăre are de ispășit o pedeapsă de nouă ani de închisoare cu executare și a fost dus direct la Penitenciarul Rahova. Astăzi, fostul edil a apărut în fața instanței.

Avionul în care a fost adus în România fostul primar de Constanţa a ajuns la Bucureşti în jurul orei 20.30. De la aeroport, Radu Mazăre a fost dus la Penitenciarul Rahova, unde şi-a petrecut prima noapte la închisoare, din sentinţa de nouă ani pe care o are de executat. Astăzi, a fost dus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde sunt pe rol alte patru dosare în care fostul edil este acuzat de corupţie.

Între timp, Radu Mazăre a fost plasat în carantină pentru 21 de zile, urmând ca instanța să decidă unde anume îşi va ispăşi pedeapsa. Cert este că fostul primar va fi supus unui regim închis, ceea ce înseamnă că vizitele pe care le va primi vor fi mai rare și se va putea vedea cu rudele doar printr-un geam. Radu Mazăre a fugit din România, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017. El a invocat atunci presupuse presiuni politice și declara că a cerut azil politic în Madagascar. Mazăre a fost dat în urmărire internaţională după ce, în februarie 2019, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv la nouă ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, prejudiciul fiind estimat la 114 milioane de euro.

Opinia ta contează. Comentează!