Patru spargeri într-o noapte
Social 13 mai 2019, 21:47 | 4695

Într-o singură noapte, în satul Cârnățeni, raionul Căușeni, au fost comise patru spargeri. Este vorba despre trei locuințe și depozitul unui magazin. Localnicii care au avut de suferit în acest caz spun că s-au pomenit cu hoții în casă în timp ce dormeau. Li s-au furat bani, documente și telefoane mobile. Polițiștii afirmă că au reținut un tânăr de 19 ani, iar altul, care este suspectat de complicitate, e cercetat în libertate.

Această femeie de 81 de ani povesteşte că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un necunoscut i-a otrăvit câinele, apoi a sărit gardul și a intrat în camera în care dormea fiica ei. Ea locuiește în România și venise în vizită de câteva zile.

Elizaveta Căldare mai spune că fiica ei a rămas şi fără banii pe care îi avea pe card.

Fiica femeii l-ar fi recunoscut pe cel care a intrat în cameră, atunci când a fost chemată la Inspectoratul raional de Poliție.

Iar această săteancă afirmă că nu a auzit când indivizii au intrat în casa ei.

Dimineaţă, când și-a luat poșeta ca să meargă la serviciu, a văzut că este deschisă, dar nu a dat importanță acestui fapt.

După ce a văzut acest lucru, a sunat acasă, iar soţul a chemat poliţia.

Familia Coadă se teme că astfel de incidente s-ar putea repeta, așa că ține încuiate și ziua atât ușa de intrare în casă, cât și poarta. Hoții au pătruns și în gospodăria altei familii. Această femeie spune că a auzit zgomote după miezul nopții, dar a crezut că este tatăl ei.

Femeia spune că s-a pornit după hoți, dar ei au fugit într-atât de repede că le-a pierdut urma.

A doua zi, ea a observat că îi lipseşte un telefon mobil şi banii ținuți în maşină. Hoții au intrat și în depozitul unei alimentare.

Bărbatul mai spune că sâmbătă dimineață l-ar fi văzut pe unul dintre hoți. Era îmbrăcat exact cum i l-a descris un sătean la care intrase în casă.

Poliția a inițiat două cauze penale. Un tânăr de 19 ani din orașul Căușeni a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este cercetat penal pentru jaf. Un alt individ este anchetat în stare de libertate. Acesta este bănuit de furt, dar poliția nu oferă detalii despre el, invocând că se întreprind măsurile necesare pentru a dovedi vinovăția acestuia.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie