Șeful Amazon vrea să ajungă pe lună
Externe 10 mai 2019, 22:19 | 1673

Cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, patronul Amazon, a prezentat la Washington proiectul unei nave spațiale destinate transportării vehiculelor și echipamentelor, numită "Blue Moon". Astfel, Jeff Bezos și-a anunțat intenția de a participa în cursa pentru recucerirea Lunii. Ultimul cuvânt aparține experților de la NASA, care vor alege proiectul câștigător.

Transportorul "Blue Moon", proiectat de "Blue Origin", o companie spaţială cu aproximativ două mii de angajaţi, finanţată de Jeff Bezos, cântăreşte trei tone, putând ajunge la 15 tone cu rezervorul plin. Nava, echipată cu un singur motor, va putea duce pe Lună 3,6 tone de provizii şi echipamente sau o capsulă presurizată cu echipaj uman. Cel mai bogat om din lume, cu o avere de peste 130 de miliarde de dolari, a dat asigurări că Blue Moon va putea efectua prima cursă pe Lună în 2024. Termenul coincide cu data limită fixată, în urmă cu două luni, de Administrația Trump pentru recucerirea satelitului natural al Terrei.

La contracte substanţiale cu NASA râvnește, pe lângă șeful Amazon, și compania Space X, deţinută de antreprenorul Elon Musk. Aceasta se concentrează pe o capsulă, care să ducă astronauţii NASA pe Staţia Spaţială Internaţională, dar şi pe o rachetă care să fie folosită la transportarea oamenilor pe Lună, până în 2023. NASA urmează să încheie procesul de recepționare a ofertelor pentru transportorul folosit la misiunile pe Lună și să aleagă proiectul câștigător.

Opinia ta contează. Comentează!