/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Avertizare hidrologică! Apa din râul Nistru şi Prut este în continuă creștere

missing
10 mai 2019, ora 15:42

După ce meteorologii prognozează ploi abundente în toată țara, în următoarele trei zile, specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat vin cu atenționări. Potrivit acestora, apa din râul Nistru şi Prut va crește vizibil.

Astfel, de la data de 9 până 15 mai nivelul apei se va ridica pe sectorul: or.Costeşti – s.Leușeni cu 2.5 – 3.5 m, iar în locurile joase apa va ieși în luncă, avertizează cei de la Centrul Hidrologic.

Și pentru astăzi, Centrul Hidrologic menționează că pe sectorul s. Criva – or. Costeşti apa este în continuare creștere, cu 1.2 – 2.2 m, faţă de acum trei zile.

În urma precipitațiilor,  care au avut loc la data de 8 mai, în zona râului Prut (Ucraina) sa format viitura pluvială. Totodată, se vor forma scurgeri intensive pe pante cu risc de subinundații locale.

Agenţii economici,  în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să atragă atenţia la starea barajelor.

În anii 2008 și 2010 în râurile Nistru şi Prut de pe teritoriul Republicii Moldova s-au declanşat viituri excepţionale de o frecvenţă rară, fapt ce a provocat mari inundări a terenurilor agricole precum şi a unor localităţi, aducând mari pagube materiale economiei ţării.

În ultimii ani s-a manifestat fenomenul de Secetă Hidrologică, care la fel a adus pagube economiei republicii.

Mai jos, puteți vede tabelul cu nivelurile și debitele de apă în râurile din Republici Moldova:

Foto: meteo.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram