image
Sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

Donald Tusk, discurs în limba română: „Pur și simplu, m-am îndrăgostit de Sibiu, la fel ca toată Europa”

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a transmis un mesaj în limba română, la finalul declarației de presă din cadrul Summit-ului de la Sibiu. Oficialul european a spus că este mândru de munca depusă de țara noastră pentru organizarea summit-ului. „M-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dvs”, spune Donald Tusk, scrie Digi24.

Donald Tusk a amintit în discursul său despre importanța uniunii statelor membre, prioritățile UE, dar și despre consensul între state pentru fiecare decizie luată în Europa.

„Aceste lucruri (mănuși de portar n.r.) le-am primit ieri de la Helmuth Duckadam și mi-a dat un sfat cum să ne apărăm mai eficient interesele unuinii, el e foarte eficient. Mulțumesc Helmuth!

Am vorbit despre afacerile interne precum și de de preocupările globale. Rezultatele discuțiilor le vom afla în iunie, când UE va aproba prioritățile pentru următorii 5 ani, cunoscute ca agenda strategică.

Pot să spun că liderii au demonstrat categoric că vor să-și asume responsonabilitățile politice pentru întreaga UE. Statele membre și liderii lor vor să apere modul în care funcționează UE și cum se dezvoltă. Acest mod de gândire e important și de dorit.

Pentru a asigura buna funcționare vreau să păstrez spiritul acestor discuții vreau să păstrez prioritățile UE și vreau să anunț că după alegerile europarlamentare voi convoca o întâlnire cu cei 28 de lideri ai UE pentru a începe procesul de nominalizare.

Pentru mine, spiritul tratatului este foarte important. Cel mai important e să ajungem la un consens. Noi voi ezita să supun aceste decizii la vot, dacă nu vom găsi un consesns. Avem nevoie de intenții rapide.

UE e unită și susține Cipru și se așteaptă ca Turcia să respecte suveranitatea”, a declarat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

„Aș dori să-i mulțumesc președintului Ioahnnis pentru organizarea și găzduirea summitului de la Sibiu. Când ne-am întâlnit în ianuarie, la startul președinției României , am vorbit din suflet despre România pentru că am convingerea că sunteți remarcabili. Ați organizat un summit excepțional. Puteți fi mândri de munca depusă la fel cum Europa e mândră de dumneavoastră. Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dvs”, conchide liderul european, în limba română.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: