/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Peter Michalko, despre Moldova - fostă „poveste de succes” și viitorul relațiilor RM-UE

missing
09 mai 2019, ora 18:38

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, afirmă că Moldova poate deveni poveste de succes și după semnarea Acordului de Asociere: „Succesul adevărat depinde însă de implementarea acestor documente și de cum oamenii vor simți îmbunătățiri reale ale nivelului de trai”, a spus Peter Michalko, într-un interviu pentru Buletinul Informativ al IDIS Viitorul

Ambasadorul european a vorbit despre creșterea comerțului bilateral dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană: „Astăzi, doi din trei euro obținuți din exporturile moldovenești provin acum din UE. UE a contribuit la crearea a cel puțin 15 000 de noi locuri de muncă în Republica Moldova și se estimează că, până în 2020, DCFTA va aduce venituri de 355 milioane euro la bugetul național. De asemenea, 2 milioane persoane au beneficiat deja de regimul liberalizat de vize UE-Moldova. Iar programele noastre de asistență, care nu sunt în totalitate puse în așteptare, continuă să producă numeroase povești de succes la nivel local, în întreaga țară. Avem puse în așteptare asistența macro-financiară și programele de sprijin bugetar, dar numeroase alte programe și instrumente de finanțare rămân valabile, inclusiv cel mai important, finanțarea anuală în cadrul Instrumentului de Vecinătate, dar și cooperarea transfrontalieră cu România, Ucraina, în cadrul bazinului Mării Negre sau al celui dunărean”, a spus Michalko.

De asemenea, șeful Delegației UE la Chișinău a spus că partenerii europeni ai Republicii Moldova așteaptă ca țara noastră să vină cu angajamente clare privind continuitatea relațiilor cu UE, după ce-și a constitui noile organe de conducere: „ Noi așteptăm și ca noile autorități (Guvern, Parlament), când vor fi constituite, să vină cu angajamente clare, cu termene realiste și să întreprindă acțiuni concrete care să ne ofere indicii cu privire la existența unei voințe politice solide pentru corectarea derapajelor recente și pentru o relație puternică de asociere UE-Republica Moldova”, a spus Peter Michalko.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram