/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Cum au împărțit partidele politice Chișinăul de 9 mai. Unii au rezervat Centrul Capitalei încă din 2015

missing
07 mai 2019, ora 18:17

Se pare că cea mai mare parte a Chișinăului a fost „ocupată” de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova la data de 9 mai. Cel puțin asta arată datele Primăriei municipiului Chișinău. Pentru a se asigura că au un loc pentru manifestații, aceștia au ținut să facă rezervările din timp, și anume, din anul 2015. Și celelalte partide nu au ezitat să facă rezervări în câteva sectoare din Capitală, mai puțin însă, Partidul Democrat. Chiar dacă aceștia au anunțat azi, că vor organiza un spectacol în scuarul Catedralei Mitropolitane din Chișinău cu ocazia „Zilei Victoriei”, pe pagina intruniri.chisinau.md nu este menționat că aceștia ar fi depus vreo înștiințare la Primăria capitalei.

PSRM este partidul care vrea să fie în centru atenției de 9 mai. Și asta pentru că membrii PSRM vor organiza manifestații sub formă de marș, miting sau protest, în jurul orelor 08:00-23:00 în aproape tot Chișinăul. Adresele „ocupate” de aceștia sunt:

  • Scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei;
  • bd. Ştefan cel Mare și Sfânt, 1;
  • Scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieșu”;
  • Parcul “Rîșcani”; Piața Marii Adunări Naționale);
  • Porțile Sfinte – bd. Ştefan cel Mare și Sfîn – str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni – str. Mateevici – str. Vasile Alexandri – Cinematograful „Gaudiamus” – str. Pann Halipa – Complexul Memorial “Eternitate”.

Și Partidul Liberal a rezervat timp de 15 ore, Grădina Publica Ștefan cel Mare și Sfânt. La data de 9 mai, aceștia vor organiza o manifestație consacrată Zilei Europei.

Au înștiințat despre eveniment, în intervalul orelor 09:00-23:00 în sectoarele Buiucani, Centru, Botanica și Rîșcani cei de la Partidul Demnitate și Adevăr, de la Blocul ACUM și cei de la Partidul politic „PAS” și nu pentru a organiza vreun miting cu ocazia Zilei Europei și Zilei Victoriei, dar pentru întâlniri cu alegătorii și pentru a discuta cu aceștia despre situația social-politică din țară.

Pe pagina intruniri.chisinau.md este o notificare și de la Partidul „Șor”, care va organiza o manifestție dedicată „Zilei Victoriei”. Simpatizanții partidului vor porni în marș de la intersecția străzilor Ismail și Kogălniceanu spre Complexul Memorial „Eternitate”.

Partidul Șor a anunțat că, începând cu ora 9 dimineața, va da start unui concert unde vor cânta ansamblul «Лейся песня», precum și cântăreții Metodie Bujor și Igor Himici.

De asemenea, șeful statui Igor Dodon va organiza un marș spre Complexul Memorial Eternitate și un concert la care va participa interpreta din Federația Rusă Valeria și alți artiști autohtoni. Astfel, potrivit lui Dodon, joi, 9 mai, la ora 9:30, doritorii vor porni în coloană de la Arcul de Triumf spre Complexul Memorial Eternitate, „purtând în mâini portretele eroilor noștri”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram