image
Sursa foto: AFP

Theresa May l-a demis pe ministrul Apărării din cauza implicării acestuia în scurgeri de informaţii privind Huawei

Premierul britanic l-a demis pe Gavin Williamson din funcția de ministru al Apărării din cauza implicării acestuia în scurgeri de informaţii privind decizia guvernului britanic de a permite o participare a firmei Huawei, cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, la reţeaua 5G, a anunţat miercuri Downing Street, potrivit AFP. 

„Premierul i-a cerut în această seară ministrului Gavin Williamson să părăsească guvernul după ce şi-a pierdut încrederea în capacitatea sa de a-şi asuma funcţiile de ministru al Apărării şi de membru al cabinetului”, se arată într-un comunicat difuzat de Downing Street, informează Agerpres.

Șefa guvernului a fost ”informată despre conduita” ministrului în urma unei anchete privind aceste scurgeri de informaţii. Williamson a negat că a avut vreun rol în eventuale scurgeri de informaţii privind compania chineză de telecomunicaţii Huawei, relatează Reuters.

„Îmi pare rău că consideraţi scurgerile recente de informaţii din Consiliul de Securitate Naţională (National Security Council, NSC) ca provenind din departamentul meu. Cred cu tărie că nu a fost cazul”, a scris fostul ministru britanic într-o scrisoare adresată premierului britanic şi postată pe Twitter.

„Refuz categoric că am fost implicat în vreun mod în aceste scurgeri de informaţii şi sunt încrezător că o anchetă detaliată şi oficială mi-ar fi justificat poziţia” în acest caz, a adăugat el.

Noutăţile partenerilor

comentarii: