Curtea Președinției, plină cu apă
Social 2 mai 2019, 21:14 | 766

Curtea Președinției a fost aseară inundată. Șiroaiele de apă au ajuns pe strada Maria Cebotari. Momentul a fost surprins de un trecător, care a postat imaginile pe internet. ”Din cauza rafalelor de vânt, apa s-a scurs din havuzuri”, a explicat ofițerul de presă al instituției prezidențiale.

În această dimineață, pe scările Președinției, care aseară erau pline cu apă, se aflau mai mulți muncitori care le curățau. Aceștia ne-au spus că nu cunosc nimic despre incidentul de ieri.

Ofițerul de presă al Președinției, Silvia Pușcă, spune că de vină este... vântul. ”Jeturile de apă erau prevăzute pentru a se ridica la o înălțime de până la 15 metri, iar din cauza rafalelor de vânt, apa a fost dusă peste cada havuzului. Ulterior, jeturile havuzului au fost ajustate la o înălțime mai mică, iar situația a fost remediată”, ne-a comunicat Silvia Pușcă. Clădirea Președinției a fost reparată de firma „Sonbay”, o companie de construcții din Ankara. Aceasta a fost desemnată în urma unei licitații organizate de Agenția Turcă de Coordonare și Cooperare. S-a întâmplat după ce în cadrul vizitei sale la Ankara, în iulie 2017, Igor Dodon i-a cerut lui Recep Erdogan să sponsorizeze reabilitarea clădirii. Președinția a fost inaugurată în timpul vizitei la Chișinău a președintelui Turciei, în zilele de 16 și 17 octombrie trecut.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie