Toderașcu, scos de sub învinuire
Social 2 mai 2019, 21:52 | 3368

Mihail Toderașcu, acuzat de falsificarea documentelor oficiale, scapă de pedeapsă. Deși Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a recunoscut vinovat, acesta a fost scos de sub învinuire pe motiv că a expirat termenul de prescripție. Procurorii evită să vorbească despre implicarea lui Toderașcu în alte cazuri de anchetă penală.

Procurorul Oleg Vereteno este de acord cu decizia judecătorilor.

În presa de la Chișinău s-a scris despre faptul că Mihail Toderașcu ar face parte din gruparea criminală ”Patron”. El apare şi într-o filmare a poliţiei, în care membrii grupărilor ”Patron” şi ”Borman” au fost percheziţionaţi şi reţinuţi, în anul 2011. Am încercat să aflăm de la Ștefan Șaptefrați, procurorul-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, ce știu anchetatorii despre aceste relațiile ale lui Toderașcu, dar ni s-a spus că sunt informații cu caracter personal.

Mihail Toderașcu a intrat în vizorul presei și în timpul campaniei electorale pentru parlamentare. El și-a permis să o insulte pe Inga Grigoriu, candidatul Blocului ACUM, care participa la o întâlnire cu alegătorii din Sângera.

Atunci, Grigoriu a depus o plângere la Procuratură, care a plasat cazul pe seama poliției din sectorul Botanica. Poliția a reacționat, trimițându-i o scrisoare prin care o anunță că persoanele care au încălcat ordinea publică au fost identificate și trase la răspundere contravențională pentru huliganism. După incidentul de la Sângera, unde a fost insultată Inga Grigoriu, sursele noastre ne-au mărturisit că Mihail Toderașcu a fost implicat într-un caz de viol, în urmă cu mulți ani. Localnicii ne-au declarat că nimeni nu vrea să discute deschis despre acest subiect. Amintim că în ziua scrutinului parlamentar, la Circumscripția nr. 33 Sângera, mama lui Mihail Toderașcu, Lidia Toderașcu, membră a Comisiei electorale, a încercat să fraudeze alegerile prin schimbarea buletinelor cu votul pro ACUM în favoarea PD. Despre acest lucru a povestit presei observatorii Blocului ACUM, care au precizat că senatoarea poloneză Anna Grazyna, observator internațional, a contracarat intenția Lidiei Toderașcu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie