/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Au lăsat pe ultima zi. Sute de oameni din Capitală au venit în ultima zi pentru a depune declarațiile privind impozitul pe venit

missing
02 mai 2019, ora 18:42

Sute de oameni s-au grăbit să depună declarația pe venit, chiar în ultima zi din termenul legal, oferit de FISC. Cei care au lăsat pe ultima sută de metri dau vina pe faptul că au fost ocupați sau pe sărbători. Și mâine, se pot prezenta, doar că vor trebui să plătească și o amendă.

La oficiul fiscal din sectorul Buiucani de dimineață și până la ora 15, peste 300 de oameni și-au depus declarațiile privind impozitul pe venit.

Am fost ocupată cu lucru, pentru că am lucrat în două locuri. Colega mea a fost pe foaie de boală după operație și am lucrat și în locul ei. O lună și jumătate și nu am avut timp”.

Am auzit la radio informația și au fost sărbătorile de Paști și nu lucrau. De aceasta am venit astăzi, ultima zi”.

Au fost alte ocupații, de aceea când am avut un pic de timp, atunci l-am folosit ca să mă clarific cu impozitul”.

Chiar dacă și astăzi au fost prinși cu lucrul, unii s-au cerut de la muncă pentru a reuși să depună declarațiile.

Am și lucrat și astăzi m-am cerut de la serviciu ca să depun declarația, să verific dacă sunt dator sau nu”.

Pentru că lucrez, aceasta este problema, am lucrat și nu am avut timp. – Și astăzi v-ați luat liber de la serviciu? –Da, exact”.

Pentru a face față numărului mare de oameni, angajații FISC-ului au lucrat și de sărbători. Nu au stat fără treabă. Doar în Chișinău, circa 3600 de persoane fizice au depus declarațiile în perioada sărbătorilor pascale și de 1 mai.

„În zilele care se lucrau până acum, în zilele de zărbători , pe data de 26, 27 s-a lucrat extra program. Și cum rămân cu persoanele care nu vor reuși astăzi? – Cei care nu vor reuși astăzi, o pot face, mâine, poimâne, deja decid ei”, a susținut purtătoarea de cuvânt a FISC- ului, Olga Baciu.

Totuși, de mâine cei care vor trece pe la FISC vor trebuie să plătească și penalități de până la o mie de lei. Declarația cu privire la impozitul pe venit este o dare de seamă care se prezintă anual de orice persoană care lucrează legal.

Reporter: Gabriela Cebotar

Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram