Sergiu Cebotari a vorbit în Parlamentul European despre intimidările din Moldova
Social 1 mai 2019, 22:11 | 2187

Intimidarea oponentilor politici de catre puterea de la Chisinau si combaterea acestor practici la nivel international au fost dezbatute aseara la emisiunea „Ora expertizei”. ”Paharul rabdarii s-ar putea umplea la nivel si oficial, ca sa urmeze presiuni mai dure asupra regimului de la Chisinau”, au remarcat participantii la discutii. O interventie a avut si Sergiu Cebotari, condamnat recent la opt ani de inchisoare intr-un dosar penal.

Sergiu Cebotari le-ar fi povestit oficialilor europeni despre persecuțiile, la care sunt supuși și alți oponenți ai puterii de la Chișinău.

Fostul angajat al „Poștei Moldovei” Sergiu Cebotari a fost condamnat la opt ani de închisoare în urma unui proces în care a fost acuzat de delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate. Sergiu Cebotari a declarat în repetate rânduri că dosarul a fost fabricat după ce, în primăvara anului 2016, a dezvăluit o schemă de trafic cu anabolizante, care se făcea prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”. Declarațiile de atunci ale lui Sergiu Cebotari au fost confirmate și de o comisie parlamentară de anchetă, condusă de către deputatul PLDM, Grigore Cobzac. Atât reprezentanții ”Poștei Moldovei”, cât și alte persoane vizate au respins anterior aceste acuzații. Menționăm că Sergiu Cebotari a plecat din Republica Moldova înainte de a fi condamnat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie