/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/FOTO/VIDEO/ Peste 120 de ruși au fost arestați în urma protestelor de 1 mai. Printre reținuți se numără un deputat

missing
01 mai 2019, ora 17:37

Peste o sută de persoane au fost reținute astăzi în urma protestelor desfășurate în Rusia de 1 mai. Cele mai multe arestări au avut loc la St. Petersburg, cel puțin 66 la număr. În total la proteste au participat peste o sută de mii de persoane, transmite meduza.io. 

Potrivit sursei citate, printre reținuți se numără mai mulți susținători ai lui Alexei Navalny și doi jurnaliști. Tot printre cei arestați s-au regăsit un deputat și un director executiv din Rusia.

Foto: meduza.io. 

În timp ce pe Nevsky Prospekt poliția bătea și deținea opozanții, la Piața Palatului a avut loc un concert de gală, acolo erau prezente coloane de sindicate ale partidului „Edinaia Rossia”.

Foto: meduza.io.

În total au fost reținute peste 120 de persoane din nouă orașe din Federația Rusă. Potrivit unor protestatari, ei ar fi fost reținuți din motiv că ar fi venit la manifestație în versete galbene, după exemplul protestatarilor din Paris.

Foto: meduza.io.

Mulți dintre reținuți au fost deja eliberați din Inspectoratele de Poliție din Federația Rusă. Totodată, a fost eliberat de sub aresta deputatul din St. Petersburg, Maxim Reznika. Din penitenciar el s-ar fi întors fără un pantof și cu o vânătaie pe mână.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram