/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ De Ziua Muncii, la iarbă verde! În pofida ploii, oamenii au întins grătare în parcurile din Capitală

missing
01 mai 2019, ora 19:20

Când tare vrei la iarbă verde, nu te oprește nici ploaia. Mai ales că este zi liberă, iar de mâine toți revin la muncă. La amiază, parcurile din Capitală abia de se vedeau din fum, iar muzica de petrecere răsuna ca la nuntă. Mesele improvizate erau doldora de bucate, iar unii, încălziți de-a binelea după un păhărel de tărie, au urât muncitorilor prosperitate.

Familiile pe care le-am surprins în parcurile din Capitală au întins mese de sărbătoare cu ocazia Zilei Muncii. În timp ce bărbații aveau grijă de grătare, femeile pregăteau salatele și alte bunătăți.

Nici măcar ploaia nu a speriat oamenii, din contra, i-a motivat să vină la picnic. Și dacă unii s-au ascuns de stropi sub corturi, alții au s-au înghesuit sub copaci: „Așteptăm în curând cât mai multă ploaie, e binevenită ploaia”.

După un pahar de tărie, și urările pentru muncitori au fost mai inspirate: „Mulți ani la toți. Eu lucrez la pază și mă odihnesc oleacă. –Dar cum ați sărbătorit? –Normal. Am fost la pădure”; „Ca să fie pace pe pământ și oamenii să fie buni”.

Potrivit unui sondaj recent, doar trei din zece moldoveni sărbătoresc ziua de 1 Mai. Cei mai mulți aleg să petreacă alături de prieteni și familie. Aproape jumătate spun că obișnuiesc să sărbătorească acasă, pe când aproape tot atâția în sânul naturii.

Reporteră: Diana Popa

Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram