image
Sursa foto: captură video

Viața celor cinci micuți din satul Cușelăuca, Şoldăneşti, s-a schimbat mult; Toți s-au mutat într-o casă mai încăpătoare

Viața celor cinci micuți din satul Cușelăuca, raionul Şoldăneşti, crescuţi doar de bunica lor, s-a schimbat mult după difuzarea reportajului la Jurnal TV. Toți cinci s-au mutat într-o casă mai încăpătoare, în satul Cotiujenii Mari, același raion, cumpărată pe banii unui moldovean stabilit în străinătate. Datorită altor oameni buni, micuții au încălțăminte și haine, iar pe masă mâncare pe săturate. Nu este zi să nu intre cineva în casă, ne-a mărturisit Tamara Mija.

Dacă până nu demult, mai toți banii primiți de la stat erau cheltuiți pe mâncare, acum femeia se duce rar la magazin.

Nu le-am spus de la început că avem și noi daruri, care ne-au fost aduse la redacţie sau ni le-au trimis oamenii din diferite colțuri ale lumii. Când i-am anunțat, au mers grăbiți la poartă, să le primească.

Vladimir a venit într-un suflet de la școală. Avea pe el haine și încălțăminte noi.

A lăsat grăbit rucsacul şi ne-a spus că vrea ca în maşină să fie...

Surpriza era o bicicletă, pe care i-a dăruit-o o elevă din raionul Basarabeasca.

Copiii au început să despacheteze în grabă cutiile, și-au ales jucăriile și s-au așezat pe pragul casei, să se joace.

Cum s-au îndurat de noi, aşa şi noi de alţii, ne-a spus Tamara Mija.

Toți banii, și cei donați anterior, și cei pe care i-am dus personal la destinație, în satul Cotiujenii Mari, vor fi cheltuiți cu mare socoteală.

De când s-au mutat, multe s-au schimbat. Școala e la câțiva pași de casă și în curând fetele vor merge la grădiniță. Vladimir se trezește, oricum, la șase dimineața, cum o făcea când trăia în satul Cușelăuca.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: