image
Sursa foto: boredpanda.com

Două milioane de copaci plantați timp de 20 de ani de către un cuplu din Brazilia: Animalele s-au reîntors

Un fotograf din Brazilia și soția acestuia au plantat timp de 20 de ani, aproximativ două milioane de copaci pentru a aduce la viață o pădure distrusă. După ce au făcut acest lucru, toate animalele și insectele s-au întors în pădure.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite (ONU), 129 de milioane de hectare de pădure, o suprafață aproape echivalentă cu Africa de Sud, au dispărut de pe Pământ pentru totdeauna, începând cu anul 1990. Mai grav este că anual o pădure de aproximativ mărimea Panamei dispare de pe Glob din cauza defrișărilor provocate de oameni.

boredpanda.comboredpanda.com

Povestea cuplului din Brazilia a șocat și a insiprat milioane de oameni care au început să le urmeze gestul.

Sebastio Selgada este unul dintre cei mai renumiți fotojurnaliști brazilieni, acesta a călătotir cu soția sa timp de mai mulți ani în toată lumea pentru a suprinde momente și oameni unici.

Ajunși acasă, au fost șocați să vadă că zona era ca un deșert, fără copaci și sălbăticie. Totuși, Lélia credea că ar putea fi restaurată la vechea sa glorie. Așa au decis să arate ce poate face un mic grup de oameni, uniți de același scop.

boredpanda.comboredpanda.com

„Numai aproximativ 0,5% din teren era acoperit de copaci. Soția mea a avut o idee fabuloasă de a replanta această pădure. Și când am început să facem asta, toate insectele, păsările și peștele s-au întors și atunci am renăscut și eu”, a declarat Sebastian pemtru presa locală

boredpanda.comboredpanda.com

Împreună, Sebastião și Lélia au înființat „Instituto Terra”, o mică organizație care a plantat de atunci 4 milioane de puieți și a adus pădurea înapoi la starea de acum câteva decenii. Astfel, în total, în acea zonă au revenit circa 172 specii de păsări, precum și 33 de specii de mamifere, 293 specii de plante, 15 specii de reptile și 15 specii de amfibieni – un întreg ecosistem reconstruit de la zero.

boredpanda.comboredpanda.com

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: