image
Sursa foto: facebook.com/AndreiNastase.DA

Andrei Năstase, către Igor Dodon: „Îți ofer șansa să-ți cureți rușinea față de o țară și o lume întreagă”

La comanda șefului PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, executată de Igor Dodon și socialiști, Parlamentul nu se mai convoacă, totul este blocat, se lucrează doar cu ipoteze și se vorbește doar despre coaliții, funcții și putere, comentează deputatul Andrei Năstase, copreședinte al Blocului ACUM, starea lucrurilor din politică, la moment.

„Șacalilor li s-a confiscat temporar prada! Totul este pus pe pauză până când, aproape sigur, își vor reface forțele și își vor pune la punct strategia”, afirmă președintele Platformei Demnitate și Adevăr, care a venit cu un îndemn către șeful statului. „Nu te bate cu limba și istoria acestui neam, ci luptă împotriva cancerului politic al țării”, spune Năstase.

ACUM este coșmarul lor, a celor care nu sunt obișnuiți să spună oamenilor cu transparență ce fac și cu ce se ocupă de fapt. Nu se vorbește aproape deloc despre trădare. Despre trădările trecute și despre cele care vor urma. Despre hoți și despre nemernici, despre oportuniști și despre impostură. Dar atât de gravă este trădarea, atât de mult a nenorocit Moldova încât aș vrea să vă mai spun câteva lucruri despre trădare. Pe 24 aprilie 2016, de Florii, doar pentru susținerea lui Plahotniuc la obținerea funcției de președinte, Dodon a trădat protestele populare antioligarhice, ca peste un an să-i arunce lui Plahotniuc colacul de salvare, sistemul mixt de vot. Mă gândeam zilele trecute cât de POTRIVIT este Dodon pentru funcția publică, în general. Cât de bine-i stă lui președinte, cât de calificat este pentru această minunată funcție. Altora, mai mult sau mai puțin anonimi, le este refuzată funcția, deși, ca să vezi, nu au primit-o nici de la Plahotniuc și nici de la Dodon. La mine mă refer, evident, și la incapacitatea mea de a obține o „AUDIENȚĂ PUBLICĂ” la șeful suprem al statului. Primar nu am fost bun, deputat după cum se vede, nici atât, audiențe nu pot primi, în mod clar pentru aceștia, sunt nepregătit pentru o demnitate publică, oricare ar fi aceasta, deși oamenii sunt cei care m-au ales”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de facebook.

În context, liderul Platformei DA a lansat un apel la adresa președintelui Igor Dodon „la luptă cu călăul acestei țări, cu Plahotniuc”.

Hai Dodon, îți ofer șansa, fără rând, să-ți cureți rușinea față de o țară si o lume întreagă, inclusiv în fața patronilor tăi externi. Depășește frica! Vino de pe poziția de președinte de stat să te bați cu mafia alături de un muritor de rând, alături de muritorii de rând! Nu te bate cu limba și istoria acestui neam, nu te bate cu închipuiții lui dușmani. Luptă împotriva cancerului politic al țării. Te asigur că niciodată nu aș proceda cum ai procedat tu cu acest neam. Nu mă caracterizează trădarea. Și nici arbitrariul justiției lui Plahotniuc nu l-aș accepta. Te asigur de o justiție liberă și imparțială și de lege dreaptă. Ai curaj? Să sară surcele. Numai să nu-mi spui că e Paștele. Și să mai știi, nu-mi este și nu ne este frică de judecata oamenilor. Platforma DA dintre oameni a apărut. De oameni a fost creată”, a menționat deputatul.

Liderul DA a avut și un mesaj pentru cei îngrijorați de imaginea și de viitorul politic al Blocului ACUM.

În ultima perioadă de timp aceștia sunt tot mai mulți și tot mai vocali. Unii, extrem de bine intenționați, alții cu misiune de la instituțiie care nu încetează să-l țină in brațe pe Plahotniuc. Niciunul dintre ei însă nu au fost alaturi de mine, alături de noi cand frământam glodul Patriei în lung și-n lat și iarna, și primavara, și vara, și toamna. Îi invit să meargă la oameni să-i asculte, să-i audă. Noi am fost. Și avem marea responsabilitate de a ne respecta principiile, valorile, identitatea și ființa noastră națională și europeană. Avem răspunderea să ne ținem cuvântul dat oamenilor. Am spus-o, repet și vă asigur. Nu vă fie frică. Nu dăm cinstea pe rușine. În același timp, suntem obligați și căutăm în continuare soluții legale, constituționale, REȚINEȚI, morale, pentru a scoate țara și oamenii ei din captivitatea corupției, a sărăciei și a exodului masiv, din prizonieratul mafiei lui Plahotniuc și Dodon. VĂ invit să puneți umărul, să facem front comun. VĂ aștept soluțiile bune și în privat”, a punctat Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: