Prioritate pentru limba ucraineană
Externe 25 aprilie 2019, 18:02 | 1087

Rada Suprema a Ucrainei a adoptat o lege care se refera la obligativitatea folosirii limbii ucrainene in spatiul public. Amanunte despre prevederile documentului si ce domenii vizeaza aflati din urmatorul grupaj de stiri externe.

Documentul votat de Parlamentul de la Kiev stipulează că limba ucraineană va avea prioritate în sfera serviciilor. Potrivit noii legi, toți oficialii și șefii instituțiilor de stat, judecătorii, avocații, medicii și profesori trebuie să vorbească limba ucraineană. Ziarele și paginile online ale publicațiilor vor trebui să aibă și ele o versiune în această limbă. Nerespectarea legii va aduce cu sine amenzi usturătoare.

Maria Britanie: Activiștii pentru mediu, care protestează de mai bine de o săptămână pe străzile Londrei, le-au dat, din nou, bătăi de cap polițiștilor. Zeci de membri și simpatizanți ai organizației „Extinction Rebellion” au blocat circulația trenurilor într-o stație din estul Londrei, în apropierea unui centru financiar al capitalei britanice. Unii dintre ei și-au lipit mâinile de vagoane, iar alții au urcat pe mai multe trenuri, unde au rămas până la intervenția oamenilor legii. Până în prezent, peste o mie de participanți la manifestațiile organizate la Londra de „Extinction Rebellion” au fost arestați pentru nerespectarea ordinii publice.

Statele Unite ale Americii: Fostul vicepreședinte american Joe Biden și-a anunțat decizia de a candida pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc în Statele Unite în 2020. El a devenit astfel al 20-lea democrat care intră în cursa pentru fotoliul de la Casa Albă. Joe Biden, în vârstă de 76 de ani, a candidat pentru funcția de președinte al Americii și în 1988, dar și în 2008.

Opinia ta contează. Comentează!