Asistentele medicale au ieșit în stradă
Social 25 aprilie 2019, 21:09 | 1399

Asistentele medicale de la Institutul de Neurologie si Neurochirurgie au iesit astazi in strada. Femeile au organizat un flash mob, pentru a atrage atentia autoritatilor si societatii intregi asupra unei probleme. Manifestantele au initiat sloganul „Imi iubesc profesia - Nu, migratiei” si spun ca siguranta pacientilor depinde de conditiile socio-economice pentru personalul medical.

Viorica Frunze lucrează ca asistentă medicală de mai bine de 35 de ani. Îi place să muncească, dar ar vrea să aibă un salariu mai bun.

Asistentul medical ar trebui să fie bine răsplătit, pentru că merită, spun femeile și aduc argumente.

La Institutului de Neurologie și Neurochirurgie sunt acum 189 de asistente medicale, iar directorul instituției afirmă că face tot posibilul pentru a le ține în cadrul instituției.

Potrivit autorităților, în doar un an, din 2017 și până în 2018, din spitale au plecat 670 de asistenți medicali. Doar de la începutul acestui an, peste 200 de angajați din medicină, care au studii superioare sau medii, au cerut autentificarea actelor pentru a putea pleca în străinătate. Dintre aceștia, 42 sunt asistenți medicali.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie