image
Sursa foto: poliția.md

Poliția a confiscat 46 000 litri de alcool etilic în valoare de cinci milioane lei

Două persoane au ajuns pe mâna poliției, fiind suspectate de comercializarea mărfurilor supuse accizelor fără marcarea lor cu timbre de control. Oamenii legii au confiscat aproape 46 de tone de alcool etilic în valoare de cinci milioane de lei

În urma măsurilor speciale de investigații, s-a stabilit că, organizatorul grupării, un bărbat de 42 de ani, locuitor al oraşului Râşcani, își desfășura activitatea ilegală în locuri special amenajate pe teritoriul orașului Râşcani, Bălți, precum și în alete localități ale țării.

Membrii grupului acţionând din interes material, în repetate rânduri procura de la o uzină din raionul Sângerei, alcool etilic în proporţii mari, iar ulterior fără careva acte de provenienţă îl distribuiau ilegal pe teritoriul Republicii Moldova sau era transportat prin contrabandă în Ucraina.

Un litru de alcool era vândut contra 35 lei, cauzând un prejudiciu de peste 6 milioane de lei.

poliția.mdpoliția.md

La 19 aprilie, polițiștii au reținut în flagrant trei persoane în momentul procurării a 800 de litri de alcool etilic de la fatorii de decizie ai uzinei de producere a alcoolului.

Concomitent, forțele de ordine au descins la uzina de producere a alcoolului etilic, domiciliile suspecților și locațiile identificate care erau folosite în activitatea infracțională, fiind efectuate 12 percheziții.

În rezultatul acțiunilor demarate, au fost depistate și ridicate 46 000 litri alcool etilic, valoarea căruia pe piață este de peste 5 000 000 lei.

Totodată, în cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate peste 100 000 de lei, înscrisuri de tip ciornă, telefoane mobile.

poliția.mdpoliția.md

De asemenea, au fost reținute două persoane, inclusiv organizatorul, fiindu-le ulterior aplicată măsura preventivă, sub formă de arest pe un termen de 30 zile.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat prin infracțiune, au fost ridicate trei mijloace de transport ale figuranților (valoarea cărora se estimează la peste 1 600 000 de lei), obținute pe cale infracțională și folosite la săvârșirea faptelor ilegale.

La moment, se efectuează acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații în vederea stabilirii tuturor persoanelor vinovate în comiterea infracțiunii date, precum și stabilirea persoanelor complici la infracțiunea dată.

Dacă se va dovedi vinovăția suspecților, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la patru la opt ani.

poliția.mdpoliția.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: