image
Sursa foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo, decepţia sezonului la un capitol la care excela: E surclasat de Leo Messi în acest sezon

Cristiano Ronaldo a devenit sâmbătă primul fotbalist care a cucerit titlul de campion în cele 3 mari ligi din Europa, La Liga, Premier League şi Serie A, adăugând o nouă o performanţă în cartea sa de vizită după triumful cu Juventus.

Însă portughezul pare de parte de cel mai bun sezon al său. Asta pentru că stă foarte prost la unul din capitolele sale forte din anii trecuţi. Cristiano Ronaldo nu a reuşit să marcheze vreun gol din lovitură liberă, una din specialităţile casei pentru fostul Balon de Aur, a cărui postură şi poziţionare înainte de execuţii a creat mulţi imitatori.

Practic, Cristiano Ronaldo a avut 16 tentative de a înscrie din lovitură liberă, iar procentajul de reuşită este nul. Doar Ciano de la Frosinone îl depăşeşte pe fotbalistul adus pentru 100 de milioane de euro la Torino, cu nici o minge trimisă în plasă din 18 încercări. De altfel tehnica l-a trădat pe Cristiano Ronaldo şi în alte ipostaze.

Statistic, Cristiano Ronaldo a impresionat mereu, atât la Manchester United cât şi la Real Madrid, şi nu a avut vreodată un sezon în care să nu-şi demonstreze precizia şutului. Sub comanda lui sir Alex Ferguson, prolificul fotbalist a marcat al 100-lea său gol pentru gruparea de pe Old Trafford din lovitură liberă, la fel ca în meciul de adio, unde a dat gol în stilul caracteristic împotriva marii rivale, City. Iar la Real Madrid, unde a căpătat porecla Penaldo pentru loviturile de la 11 metri, starul a transformat aceste execuţii în veritabile penalty-uri. CR 7 are aproape 80 de goluri date din lovitură liberă sub culorile madrilenilor.

În schimb, Leo Messi are un sezon de vis în această privinţă - a depăşit demult cota 10 goluri marcate din lovituri libere, iar în ultimii 5 ani, reuşitele sale din asemenea faze depăşesc tot ceea ce au finalizat Real Madrid, Liverpool, PSG sau Bayern Munchen.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: