/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Protest în fața primăriei. Un grup de tineri cer mai puține mașini și mai multe piste pentru bicicliști

missing
19 aprilie 2019, ora 19:31

„Problema este globală. Reușesc să strângă mai repede bani pentru catedrala care a ars, dar nu-și bat capul de mediul în care trăim”.

„Pe mine mă îngrijorează că nu există o sortare a deșeurilor și o reciclare a deșeurilor. Chiar dacă ni se pare că se poluează departe, asta ajunge și la noi și ne afectează și pe noi”.

„Vreau să trăiesc încă câțiva zeci de ani într-o lume cu aer și apă curată”.

Tinerii au mers în marș până la ușile primăriei, pentru a aminti autorităților că orașul se sufocă de la poluare.

„Cerem și o gestionare eficientă a deșeurilor cu accent pe colectarea selectivă a acestora. Noi vrem acces în Consiliul Municipal, vrem să discutăm cu cei responsabili de aceste politici de mediu”.

Alaiul manifestanților a atras și atenția trecătorilor. Iar dacă unii spun că susțin cauza tinerilor…

„Da, fac o faptă bună. Te-ai alătura și tu grupului? Da, dar acum n-am timp”.

„Deja le voi spune la toți care vând pachetele acestea de plastic, să încerce ei să înghită o bucățică de pachet și să vadă cum s-ar simți”.

Totu-i poluat, totul care ne distruge sănătatea, și la viitor. – D-voastră folosiți pungi de plastic? – Rar”.

Alții, însă, nu s-au arătat convinși de manifestație.

„Nu văd sensul acestei mișcări. Suntem în Moldova. Cum credeți, vor schimba prin protestul acesta ceva?”

„Cred că nu avem o gândire strategică. Îți pare că este o problemă care nu neapărat o să mă afecteze pe mine, în viitorul meu de mâine. Cred că asta este marea noastră problemă”.

Tinerii au cerut de la autoritățile din Chișinău soluții pentru reducerea numărului de mașini și reabilitarea stației de epurare din oraș. Vor și piste mai multe pentru bicicliști. Niciun funcționar însă nu a coborât la ei. Iată și de ce.

Cetățenii respectivi nu au intrat în primărie, nu au înregistrat o intervenție din partea noastră. O să informăm și noi cu toată lumea și o să luăm act”, Vasile Chirilescu, responsabil Relații Publice, primăria Chișinău.

Aceasta este a doua oară când grupul de tineri protestează pentru salvarea mediului. În martie, aceștia au defilat într-un marș, oprindu-se în fața Guvernului. Acțiunea face parte dintr-o mișcare globală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram