Atenție, se filmează!
Social 12 aprilie 2019, 20:16 | 1219

Recent, centrul orașului Soroca a fost paralizat de un miting proeuropean! Manifestațiile au fost organizate pentru a filma câteva scene dintr-un lungmetraj, care face parte dintr-o coproducție moldo-rusă. Pe platoul de filmare, peste 200 de figuranți scandau lozinci pentru aderarea la Uniunea Europeană sau unirea cu România.

"Noi suntem pentru Marea Unire", "Jos hotarul de la Prut" sau "Vrem în Europa". Sunt doar câteva lozinci pe care sorocenii-figuranți le scandează, pe acest platou de filmare.

Filmul artistic în regia lui Eugen Marian este o coproducție moldo-rusă, iar Soroca este una din locațiile care au fost selectate pentru turnarea peliculei.

Pentru casting au fost selectați actori din Federația Rusă, Republica Moldova și România. Pentru scenele de masă au fost selectați 200 de figuranți, localnici din Soroca.

Scenariul filmului se axează pe relațiile interumane, iar eroul principal, Andrian, joacă rolul unui băiat din regiunea transnistreană care vrea să ajungă în Europa, în căutarea unei vieți mai bune.

Pentru regizorul Eugen Marian, originar din Orhei, lung metrajul este un debut.

Filmul urmează să fie lansat în luna mai a anului viitor, dar pe marile ecrane de la noi ar putea fi urmărit abia în anul 2022.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie