/VIDEO/ Cu ochii pe utilajele EXDRUPO. Printr-o aplicație online, chișinăuienii pot vedea unde se află autospecialele

missing
10 aprilie 2019, ora 18:29

Ceea ce până ieri vedeau doar șefii de la Exdrupo, de astăzi și oamenii de rând pot urmări unde se află autospecialele întreprinderii municipale. Așa, puteți evita ambuteiajele, de exemplu. Pentru aceasta trebuie să fiți conectați la internet și să accesați o aplicație online. Pe ea, se află toate informațiile despre unitățile de intervenție – peste o sută la număr, care sunt transmise datorita GPS-urilor instalate la bordul lor.

Cu ajutorul unei aplicației, locuitorii pot să vadă unde au loc în timp real lucrări de reparație sau salubrizare pe teritoriul municipiului Chișinău. Acum încercăm să găsim o locație pe hartă și să ne deplasăm la ea”, Kardo Sharifi, reporter TV8.

După ce am văzut adresa indicată pe hartă ne-am deplasat pe strada Andrei Doga 32, și am găsit echipa de la Exdrupo muncind. Deci, aplicația nu ne-a dus în eroare”, Kardo Sharifi, reporter TV8.

Muncitorii astupau o groapă rămasă după schimbarea țevilor. În total, sisteme de GPS au fost montate pe 109 de autospeciale. Pe aplicație găsim date despre ce fel de utilaj este vorba, numărul de înmatriculare, viteza cu care se mișcă sau kilometrii parcurși. Șoferii de rând spun că o astfel de aplicație le-ar ușura deplasarea prin traficul aglomerat al Capitalei.

Eu cred că așa aplicație ar fi binevenită, ar fi de folos de la șoferi, mie personal mi-ar fi de folos.

Eu cred că asta este o acțiune bună, pentru drumurile de la noi și va fi comod pentru șoferi, deoarece drumurile noastre necesită reparație.”

Aplicația oricum va ajuta, pentru ce se fac aceste lucruri? Dacă se fac ambuteiaje, noi vom ști unde sunt ambuteiaje și cum putem să le evităm.

Totuși, un alt bărbat ne-a spus că majoritatea șoferilor nu sunt la curent cu aplicațiile care apar, așa că nu au cum să le fie de folos.

Nu toți cunosc, înțelegeți? În mare parte vreo 60% din șoferi nu urmăresc tendințele acestea.

Până acum aceste informații erau disponibile doar pentru cei de la EXDRUPO, iar la recomandarea conducerii primăriei datele au devenit accesibile tuturor. Aplicații similare ar putea fi disponibile în scurt timp și pentru monitorizarea utilajelor Regiei locativ-comunale și ale Spațiilor verzi.

 

Reporter: Kardo Sharifi

Operator: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram