Ușile unei ambulanțe, legate cu sârmă
Social 8 aprilie 2019, 19:24 | 1537

O mașină veche din 2003, cu ușile legate cu sârmă sau încuiate cu zăvor, a trecut revizia tehnică și este folosită pe post de ambulanță în raionul Florești. Unitatea de transport a fost filmată de către un localnic și imaginile au devenit publice. Omul și-ar dori ca măcar un funcționar de la Chișinău să vadă respectiva ambulanță, pentru a schimba situația. Autoritățile afirmă că autosanitara este una de rezervă, pornită la drum doar în cazuri excepționale.

Iar ușile din spate nu se deschid, deoarece... sunt legate.

Care funcționar ar vrea să fie dus în asemenea condiții, întreabă localnicul.

Respectiva ambulanța este folosită în cazuri excepționale, spun reprezentații Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Potrivit coordonatorului de transport de la substația de asistență medicală urgentă Florești, Ion Iavorschi, în raion se lucrează 24 din 24 pe șapte ambulanțe. Directorul spitalului raional Florești, Valeriu Nichiforciuc, declara pentru sănătateinfo.md că una dintre acestea va fi folosită “nu pentru transportarea pacienților, ci pentru gospodărie.” La Floreşti vor fi aduse ambulanţe noi, dar când, nu se ştie, ne-au mai declarat reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

La substația de asistență medicală urgentă Florești sunt 12 ambulanțe. Una este de rezervă, patru sunt acum la reparație, dintre care trei cu uzura de 100 de procente, și una mai nouă, a precizat Ion Iavorschi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie