/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO.FOTO/ Inițiativă ingenioasă la Bardar - sătenii au strâns bani mână de la mână și au astupat găurile din asfalt. „La mine acasă am făcut betonul”

missing
06 aprilie 2019, ora 19:11

Au decis să nu aștepte până când autoritățile vor repara drumul deteriorat după precipitațiile din iarnă și s-au mobilizat pentru a astupa singuri găurile din asfalt. Un grup de locuitori din satul Bardar, raionul Ialoveni au lansat inițiativa de a astupa găurile cu beton pe o porțiune de drum ce se întinde de la marginea localității până în centrul satului.

Inițiativa a fost lansată pe o rețea de socializare, iar locuitorii nu s-au lăsat rugați să se implice atât prin contribuție financiară, cât și la lucrările propriu-zise de reparație. Mihai Tonu, unul dintre membrii grupului de inițiativă, a menționat pentru TV8 că oamenii au fost destul de receptivi.

„Pentru a astupa găurile formate în timpul iernii noi am constatat că avem nevoie de cel puțin o mașină de material – jumătate prundiș și jumătate nisip. Am făcut beton din acest material cu ciment. Am făcut betonul acasă, cu betoniera”, ne-a spus Mihai Tonu.

„La mine acasă s-a făcut betonul și iată acum astupăm ultima gaură. Pentru azi încheiem lucrările”, ne-a spus inițiatorul.

Mihai Tonu spune că astăzi nu au reușit să acopere toate găurile cu beton și vor lucra și mâine.

Găurile proaspăt astupate au fost îngrădite cu cauciucuri pentru ca trecătorii să le evite și betonul să se fie lăsat să se întărească.

Chetuielile pentru acoperirea găurilor în asfalt au fost de circa 3500 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram