Temele pentru referendum, anunțate
Externe 4 aprilie 2019, 20:20 | 1010

Anularea amnistiei și grațierii pentru corupție, precum și interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în privinţa infracțiunilor, pedepselor și organizării judiciare. Acestea sunt cele două teme ce urmează să fie puse în discuţie la referendumul care va avea loc în România în data de 26 mai. Anunțul a fost făcut astăzi de liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis.

Totodată, Klaus Iohannis a atacat PSD și a solicitat Guvernului să nu mai adopte vreo ordonanță de urgență în domeniul justiției și politicii penale până când vor fi cunoscute rezultatele referendumului.

Despre organizarea unui referendum pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare, Klaus Iohannis a anunţat încă în ianuarie 2017. Liderul de la Cotroceni declara atunci că există un larg interes pentru modificarea Codurilor Penale şi pentru graţiere, iar poporul trebuie să se pronunţe asupra acestor teme. Anunţul venea pe fondul protestelor de stradă faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale. Protestele au continuat de atunci în mai multe orașe ale României, și chiar peste hotare. 30 de magistraţi din toată ţara au protestat astăzi pe treptele Palatului de Justiţie din Bruxelles, împotriva modificării Legilor Justiţiei de către coaliţia PSD - ALDE. Ei au purtat banderole albe şi au afişat pancarte cu mesaje în engleză şi franceză.

Opinia ta contează. Comentează!