Curtea PD, plină de maşini scumpe
Politic 3 aprilie 2019, 20:04 | 5606

Curtea sediului central al Partidului Democrat a fost ieri plină de maşini scumpe. Fostul ministru al Jusitiţiei şi actualul vicepreşedinte al PD Vladimir Cebotari a venit cu un Porsche Panamera de două milioane de lei. Actualul ministru al Justiţiei, Victoria Iftodi, a ajuns cu un Hyundai Genesis de un milion de lei, iar premierul în exerciţiu, Pavel Filip, a venit cu un Hyundai Equus, al cărui preț depăşeşte un milion de lei.

Fostul ministru al Jusitiţiei şi actualul vicepreşedinte al Partidului Democrat Vladimir Cebotari a venit la sediul formaţiunii cu un Porsche Panamera Executive, al cărui preț porneşte de la 96 de mii de dolari. Bolidul a fost cumpărat anul trecut, nou, în leasing. Judecând după preţul de două milioane de lei indicat de Cebotari în declarația de avere depusă la CEC, el a optat pentru o versiune cu echipare superioară. Un alt Porsche, fabricat în 2015, ar fi fost vândut de fruntaşul PD. În declarația de avere pentru ultimii doi ani, Cebotari anunță că a obținut un venit de un milion 195 de mii de lei de la Fly One SRL și alte 440 de mii de lei din activitatea companiei Sanair Service SRL. La sediul Partidului Democrat a venit marți şi ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi. Funcţionara n-a fost de găsit nici astăzi pentru a ne spune în ce calitate a fost prezentă la şedinţa PD-ului. Iftodi a fost adusă cu un Hyundai Genesis G80. Este aceeaşi maşină despre care predecesorul ei la Ministerul Justiţiei spunea că a fost cumpărată de instituţie pentru delegaţii străine.

Cu toate acestea, şi peste aproape doi ani, ministrul Justiţiei se bucură de confortul unei maşini care trebuia să transporte oaspeţi "foarte importanţi”. Iar premierul în exerciţiu, Pavel Filip, a fus adus la sediul PD cu un Hyundai Equus VS500. Este vorba despre o maşină din clasa premium, cu o capacitate cilindrică a motorului de cinci litri. Acest model s-a produs până în 2016, iar preţul său din salonul auto a variat între 64 şi 72 de mii de dolari. Am sunat la Guvern pentru a afla dacă este vorba despre un nou automobil de serviciu al premierului, în afară de Mercedes-ul S500, cu care se deplasa anterior, dar ni s-a spus să trimitem o solicitare de informaţii pe adresa de e-mail. Până la această oră, nu am primit un răspuns.

Opinia ta contează. Comentează!