/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

/INFOGRAFIC. VIDEO/ Toatele imobilele, înregistrate pe numele membrilor familiilor. Ce venituri declară magistrații Curții Constituționale

missing
03 aprilie 2019, ora 18:50

Președintele Curții, Mihai Poalelungi, a declarat venituri de aproape un milion de lei doar din salarii. Acesta a indicat 6 conturi bancare, în care sunt păstrați 83 de mii de lei, peste 350 de mii de euro și dobânzi de circa 140 de mii de euro. Conturile însă nu sunt înregistrate pe numele lui. Tot pe membrii familiei sale sunt înscrise cele două locuințe. Un apartament și o casă, un teren intravilan și trei automobile.

Proaspătul judecător Corneliu Gurin a indicat trei apartamente, un teren, un automobilul și 7 conturi bancare, toate înregistrate pe numele membrilor familiei. Anul trecut, fostul procuror general a primit peste 330 de mii de lei doar din salariu. Acesta mai are si o datorie de 15 mii de euro pe care trebuie să o întoarcă până în anul 2021.

În familia fostului deputat Artur Reșetnicov se pare că soția este cea care aduce banii în casă. În timp ce el a primit din salariul de deputat 158 de mii de lei, soția sa a câștigat 1,2 milioane din activitatea de notar. Tot pe numele soției sunt cele 6 conturi bancare, 1 apartament, doua spații comerciale, doua terenuri intravilane si doua automobile.

Singura sursa de venit a judecătoarei Raisa Apolschi, în anul 2018, a fost salariul de deputat. De la Parlament ea a primit 158 de mii de lei. Ea nu are nicio datorie și niciun cont bancar. Familia ei deține 1 casa, un apartament, un garaj, un teren și un automobil.

Magistratul Aurel Băieșu a primit 370 de mii de lei de la Curtea Constituțională. El are un credit de 30 de mii de lei pe care trebuie să-l întoarcă în 7 ani. Familia lui deține 2 apartamente, 2 case, 2 terenuri intravilane si un automobil. Insa toate sunt înregistrate pe numele membrilor familiei.

Cel de-al șaselea judecător constituțional, Veaceslav Zporojan, a primit anul trecut peste 500 de mii de lei din salariu, pensie si activitate didactică. Și în cazul lui, cele trei apartamente, terenul și cele 2 automobile sunt înregistrate pe numele membrilor familiei acestuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram