Cer reluarea ședinței parlamentului
Politic 28 martie 2019, 18:06 | 2873

Blocul ACUM Platforma DA și PAS solicită reluarea de urgență a ședinței Parlamentului, care a fost întreruptă, acum o săptămână, pentru o perioadă incertă. Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, insistă ca legislativul să înceapă examinarea mai multor chestiuni importante, inclusiv pachetul de legi privind deoligarhizarea statului. Năstase le cere deputaților PSRM să declare oficial dacă vor vota acest pachet.

Având în vedere angajamentul preelectoral și postelectoral al Blocului ACUM de a nu face alianțe cu partidele oligarhice și cele antieuropene, cerem: continuarea de urgență a ședinței forului legislativ suprem, discutarea transparentă a pachetului de acte normative privind deoligarhizarea țării, deputaților socialiști, care se declară antioligarhici și s-au angajat public să rămână împreună, le cer să spună întâi de toate electoratului lor, dar și întregii societăți, dacă sunt gata să voteze pachetul de deoligarhizare a statului cu propunerile de îmbunătățire și suplimentare, care se vor pune în discuție transparent, pe platforma largă parlamentară. Să declare asta oficial!

...a scris Andrei Năstase pe Facebook. Anterior, atât reprezentanții PSRM, cât și ai PD au declarat că sunt deschiși pentru a purta discuții cu membrii Blocului ACUM Platforma DA și PAS. Prima ședință a noului legislativ a avut loc pe 21 martie. Întrucât nu există o majoritate parlamentară, s-a anunțat pauză. Când va fi următoarea ședință, nu s-a spus deocamdată.

Opinia ta contează. Comentează!