/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ În această duminică, locuitorii din Ucraina își aleg președintele. Ce arată sondajele

missing
27 martie 2019, ora 18:55

Actorul Vladimir Zelenski, cotat cu cele mai mari șanse să devină noul președinte al Ucrainei, a povestit pentru TCN că a cheltuit peste 170 milioane de hrivne pentru campania electorala.

Campania noastră electorală, la acest moment, costă 170 milioane de hrivne. Sunt banii mei și ai colegilor mei de la Kvartal și banii prietenilor mei. Cred că va costa vreo 3 milioane de dolari toată campania noastră electorală”, Vladmir Zelenski, candidat la funcția de președinte al Ucrainei.

Între timp, presa din Ucraina scrie că Petro Poroșenko ar fi transferat în fondul său electoral, până la acest moment, 415 milioane de hrivne, adică aproape 16 milioane de dolari. La emisiuni, actualul șef al statului ucrainean a evitat să dea cifre exacte despre sumele investite în campania electorală. De asemenea, Poroșenko a declarat în cadrul ultimelor dezbateri că nu-i consideră pe ceilalți candidați drept oponenți, principalul său oponent în cadrul acestor alegeri fiind Vladimir Putin.

Atunci când oamenii mă întreabă cine sunt aliații mei, cu cine sunt gata să colaborez, să lucrez… Aliatul meu este poporul ucrainean. Cine este oponentul meu? Putin”, Petro Poroșenko, candidat la funcția de președinte a Ucrainei.

Potrivit ultimului sondaj, actorul Vladimir Zelenski se numără printre preferații ucrainenilor, acumulând 25 la sută dintre răspunsurile respondenților. Acesta este urmat de actualul președintele Petro Porosenko, cu 14% și Iulia Timosenko cu 9%. Ucraina, care are aproximativ 29,8 milioane de alegători cu drept de vot, a tipărit peste 30,4 milioane de buletine de vot pentru alegerile prezidențiale. În ziua alegerilor, ucrainenii pot vota la una din cele 29.800 de secții de vot, care se află sub controlul autorităților de la Kiev, excepție făcând regiunile Lugansk și Donețk, controlate de către separatiștii proruși. Comisia Electorală Centrală din Ucraina a anunțat că vor fi deschise 101 secții de vot peste hotarele țării la alegerile prezidențiale din 31 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram