/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

/FOTO/ Proteste violente la Paris. Mii de „veste galbene” s-au ciocnit cu oamenii legii

missing
16 martie 2019, ora 16:42

Violenţe au izbucnit sâmbătă pe bulevardul Champs Elysées din Paris, unde mii de „veste galbene” s-au strâns în cel de-al 18-lea weekend de mobilizare civică împotriva politicii fiscale şi sociale a guvernului francez.

Potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune, mai mulţi manifestanţi au început să atace un camion al jandarmeriei, în timp ce alţii au ridicat baricade pe Champs Elysées, scrie Agerpres.

Forţele de ordine au făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanţii.

„Profesionişti ai dezordinii, echipaţi şi mascaţi, s-au infiltrat printre manifestanţi”, a denunţat ministrul de interne francez Christophe Castaner.

Potrivit unui bilanţ comunicat la ora locală 11:30 de comandamentul poliţiei din Paris, 31 de persoane au fost arestate.

Această nouă zi de manifestaţii, după patru luni de la debutul acestor proteste de amploare, intervine după o serie de dezbateri organizate în întreaga Franţă la iniţiativa autorităţilor.

Foto: agerpres.ro

Foto: agerpres.ro

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram