/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Declarația lui Igor Dodon după validarea alegerilor: „Partidele trebuie să se angajeze la modul cel mai responsabil în dialog”

missing
09 martie 2019, ora 19:35

Președintele Igor Dodon susține că „partidele trebuie să se angajeze la modul cel mai responsabil în dialog, pentru a decide viitoarea guvernare și soarta politică de mai departe a țării”. În opinia lui, formațiunile trebuie să-și argumenteze foarte clar poziția și să-și asume consecințele.

„Fie că va fi creată o coaliție majoritară din partide politice care au obținut votul de încredere din partea cetățenilor, fie că vom avea alegeri parlamentare anticipate, partidele trebuie să-și argumenteze foarte clar poziția și să-și asume consecințele”, a menționat șeful statului.

Președintele spune că va iniția în curînd discuții cu principalele forțe politice care au ajuns în Parlament „pentru a găsi împreună soluții optime pentru țară în actuala conjunctură post-electorală”.

De asemenea, Igor Dodon spune că urmează să convoace ședința de constituire a noii legislaturi până pe 25-26 martie și astfel să înceapă toate procedurile legale în care vor fi implicați noii deputați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram