/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Topul celor mai corupte instituții din R. Moldova. Cine s-a clasat pe primul loc

missing
06 martie 2019, ora 18:00

Alte 25 de cazuri au fost depistate la Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor s-a ales cu șase cazuri de corupție.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA) pe parcursul anului 2018 pentru săvârșirea infracțiunilor de corupție au fost cercetați penal 71 de funcționari din domeniul educației, 40 din domeniul sănătății și 29 inspectori de poliție.

În topul celor mai des săvârșite acte de corupție se află traficul de influență, 241 la număr. Urmează cazurile de abuz de putere cu 94 de infracțiuni și cazurile de corupere activă cu 92 de infracțiuni.

În total în anul 2018 ofiţerii de investigaţii ai CNA au depistat 779 de infracţiuni. Dintre acestea 659 reprezintă infracțiuni de corupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram