/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Deși avocatul poporului a spus că apărătorii lui Platon vor putea să-și viziteze clientul, avocații, din nou, nu au avut acces

missing
06 martie 2019, ora 19:22

Ieri, pe pagina oficială a ombudsmanului, a apărut un comunicat în care scria că avocații lui Veaceslav Platon vor putea să se întâlnească cu clientul său astăzi.

Ajunși la penitenciar la ora stabilita, apărătorii s-au pomenit din nou fără acces. Potrivit lor, administrația izolatorului le-au spus să vină deja mâine seară. Chiar și așa avocații spun că și maine ar putea să nu-l vadă pe clientul său.

Ne-au răspuns că mâine o să avem dreptul la întrevederi la ora 15:30, cum spun de regulă de fapt, dar mâine cum v-am spus este zi scurtă. Ei pe noi ne cheamă la 15:30 știind că la 16 instituția nu va lucra”, Eduard Rudenco, avocat.

Totuși, avocații au încercat să-i transmită lui Platon măcar niște ziare. Însă fără garanția că acestea vor ajunge la clientul lor.

Ați transmis ziarele? – Am depus cererea, dar am transmis în cancelarie ziarele, dar o să vedem dacă vor fi transmise domnului Platon. Am depus cerere că am transmis două cartele telefonice ca să primească”, Alexandru Bodnariuc, avocat.

Ulterior, pentru a obține un răspuns, avocații au mers la Administrația Națională a Penitenciarelor însă nu au găsit pe loc pe niciunul dintre șefii sau adjuncții instituției.

Domnul Perciun e plecat la un eveniment cu Consiliul Europei, care are loc acum și domnul Demciuc îi plecat în teritoriu de asta eu am coborât în calitate de purtător de cuvânt să discut cu dumneavoastră”, Oleg Pantea, purtător de cuvânt al ANP.

Întrebat când vor fi examinate plângerile privind accesul în penitenciar a avocaților, răspunsul a fost simplu … în termenii stabiliți de lege.

„V-ați adresat corespunzător și noi o să vă răspundem în termeni proximi. Materialele, dacă spuneți că v-ați adresat la noi se află la serviciile de resort și cu siguranță veți primi răspuns în termenii corespunzători”, Oleg Pantea, purtător de cuvânt al ANP.

Pantea nu a putut însă explica de ce avocații, timp de aproape o lună, nu au acces la clientul său. Acesta a spus că unii avocați pur și simplu se victimizează.

Posibilitățile de 6 încăperi pe care le poate pune la dispoziție pușcăria numărul 13 Chișinău, de multe ori, din păcate oamenii le folosesc în calitate de pârghii de ase victimiza în măsura în care nu au acces în instituția de detenție. De fiecare dată eu am propus inclusiv și avocaților să fie mai înțelegători”, Oleg Pantea, purtător de cuvânt al ANP.

Mâine avocații lui Platon vor mai avea o tentativă de a intra în penitenciar, deja a 28-a la număr timp de o lună. Recent, rudele omului de afaceri au primit un mesaj că acesta ar fi fost înjunghiat. Acum câteva zile, Platon a fost vizitat de Ombudsman, care a declarant ulterior că se află într-o stare satisfăcătoare. Veaceslav Platon a fost condamnat definitiv la 18 ani de pușcărie în dosarul privind fraudele de la BEM. El a fost condamnat la încă 25 de ani de pușcărie în dosarul companiilor de asigurări și coruperea mascaților de la Pantera. De fiecare dată, se declara nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram