/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

/VIDEO/ Sentința pentru Gheorghe Petic va fi pronunțată pe 20 martie. Ce s-a întâmplat în timp ce avea loc sentința de judecată

missing
05 martie 2019, ora 19:28

Polițiștii au fost aduși în curtea judecătoriei cu aproape o oră înainte de începerea ședinței. Oamenii legii au restricționat accesul jurnaliștilor și nu au le-au permis nici măcar să se apropie de sala de judecată.

„ – Da nouă ne permiteți să trecem? De ce noi nu avem acces. – De ce noi nu avem acces?”

Nu au avut acces nici susținătorii lui Gheorghe Petic, fapt ce i-a nemulțumit.

„Dumneavoastră ne îngrădiți calea să trecem aici în ogradă, de ce? Care articol? Noi nu cerem să asistăm la ședința de judecată, dar în ogradă”.

Ulterior, susținătorii inculpatului au înconjurat judecătoria și au încercat să intre prin spatele clădirii. Iar pentru ca să fie mai bine auziți, unii au urcat chiar și pe garduri.

Iată mi-au spus că o să se întâlnească el cu mine și o să discutăm în altă parte, da unde nu știu. Cine v-a spus? – Iată domnul Polițist care ne filmează că el o să se mai întâlnească cu mine și o să mai discute”.

„Sunt niște lași. S-au îmbrăcat cu calgocii aceștia pe față și ne-au interzis intrarea în ograda judecătoriei. – De ce le-ar fi frică? – Le este frică de popor pentru că orice hoț, ei știu că au închis un om pe nedrept”.

„Arestat pe nedrept. Deținut fără nicio probă, nimic. Am venit să-l susținem”.

Ședința a durat aproximativ două ore timp în care Gheorghe Petic și-a spus ultimul său cuvânt. În tot acest timp, în sală au fost admise doar surorile și soția inculpatului. Jurnaliștii și susținătorii lui au putut intra abia după ce Petic a fost scos din sediul instanței.

Gheorghe a pledat nevinovat a transmis mesaj către societatea civilă. A spus că dumnealui este urmărit pe criterii politice. Vedem pe data de 20 care va fi sentința. Tuși sperăm la un act de justiție corect. Dar printre altele s-a sugerat că Gheorghe ar trebui să fie etapat către penitenciarul din Cahul ceea ce înseamnă că deja se cunoaște că va fi stabilită lui Gheorghe Petic o pedeapsă privativă de libertate”, Angela Istrate, avocat.

Surorile lui Gheorghe Petic au avut un mesaj și pentru liderul PD, Vlad Plahotniuc.

Vreau să mă adresez lui domnul Plahontiuc. Deja nu-i prima dată. Domnule Plahotniuc ajunge să-ți bați jocul de fratele și de familia noastră. De copii și de părinți. Ei toți suferă pentru asta. Nu-i vinovat. Nu avem acces. Vedeți că de fiecare dată nu avem acces ca să vorbim cu el. La penitenciar mergeam doar să-i transmitem un colet și atât”, sora lui Gheorghe Petic.

Reprezentanții Partidului Democrat nu au răspuns la telefon pentru o reacție. Anterior, procurorii au cerut ca Petic să fie condamnat la patru ani de detenție pentru viol și să plătească o amendă în valoare de 32 de mii 500 de lei pentru că a intrat forțat în locuință. Adițional, acuzatorii au mai solicitat să achite alte 65 de mii de lei pentru cheltuieli de judecată. De partea cealaltă, avocata inculpatului a cerut achitarea lui. Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, fiind acuzat că a violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile și a declarat că dosarul său este unul politic. El a candidat și la alegeri, pe lista blocului ACUM, însă nu a ajuns în Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram