Laude pentru Kovesi
Externe 4 martie 2019, 19:38 | 1051

Criticată dur în Romania de către guvernarea PSD, fosta șefă a DNA Laura Codruţa Kovesi continuă să fie o prezență constantă în presa străină, care o laudă pentru activitatea ei ireproșabilă în fruntea Direcției Naționale Anticorupție. Un articol de acest fel a apărut și în publicația franceză Le Monde, care nu trece cu vederea vehemența social-democraților români de a o împiedica pe Kovesi să ajungă procuror-şef european.

„Alegerea unui procuror român pentru șefia Parchetului European ar fi un simbol puternic, iar desemnarea unei personalităţi din estul ex-comunist, aleasă de jurişti competenţi şi ireproşabili, ar arăta ataşamentul Uniunii Europene faţă de statul de drept”.

.... se arată într-un editorial al ziarului francez Le Monde, care este a doua mare publicaţie internaţională, după Financial Times, ce sprijină numirea Laurei Codruţa Kovesi la cârma Parchetului European. Jurnaliștii de la Paris amintesc și despre vehemența coaliției de guvernare de la București de a denigra numele fostei șefe a DNA. Ei scriu despre faptul că Laura Codruţa Kovesi este suspectă într-un dosar instrumentat de Secţia specială pentru investigarea magistraţilor. Acest lucru nu i-a împiedicat însă pe mulți dintre liderii europeni să spună că Laura Codruța Kovesi este cel mai pregătit candidat pentru funcția de procuror-şef european. Chiar și unul dintre contracandidaţii săi, procurorul german Andreas Ritter, a declarat în timpul audierilor din Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European că „este o onoare” să fie pe aceeaşi listă cu Kovesi şi că are „toată admiraţia pentru curajul şi implicarea ei”.

Opinia ta contează. Comentează!