/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Doi șoferi au încercat să părăsească Moldova cu acte false. Care a fost motivul

missing
01 martie 2019, ora 16:35

Polițiștii de frontieră documentează doi cetățeni din Ucraina și Bulgaria. Aceștia au încercat să traverseze frontiera în baza documentelor false. Astfel, pe numele persoanelor au fost pornite cercetări penale. Un bărbat susține că și-ar fi falsificat documentul pentru că cel vechi era deteriorat și risca să-i fie interzisă trecere frontierei. Iar în cel de-al doilea caz, un bărbat a încurcat permisele de conducere și a prezentat la controlul de frontieră pe cel contrafăcut.

Astăzi, 1 martie în jurul orei 00:30, la intrarea în țară prin punctul de trecere Tudora s-a prezentat un cetățean ucrainean, la volanul unui camion înregistrat în Ucraina. Ulterior, polițiștii de frontieră au observat mai mulți indici de falsificare în certificatul de înmatriculare. La cele depistate, șoferul a recunoscut că documentul în cauză ar fi putut fi falsificat, deoarece a apelat la niște cunoscuți pentru a-l perfecta.

De asemenea, bărbatul deținea și certificatul original, însă pe motiv că documentul era deteriorat și risca să-i fie interzisă trecerea frontierei în baza lui, a prezentat actul falsificat. Polițiștii de frontieră au întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al RM, iar persoanei i s-a autorizat trecerea frontierei.

În al doilea caz, un tânăr din Bulgaria a încurcat permisele de conducere și a prezentat la controlul de frontieră pe cel contrafăcut. În punctul de trecere Cahul, pentru formalitățile de trecere a frontierei s-a prezentat cetățeanul dat la volanul unui Mercedes vito, înmatriculat în Ucraina. Printre documentele înmânate polițiștilor de frontieră s-a regăsit permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene. Ulterior, s-a constatat că documentul este fals total. Fiind deconspirat, șoferul a prezentat cel de-al doilea permis de conducere, care spre uimire era identic cu actul înmânat inițial.

Bărbatul de 38 de ani și-a justificat gestul prin faptul că anterior își pierduse permisul și perfectase altul în loc, fără să cunoască că al doilea ar fi falsificat. La fel, din declarațiile acestuia, în baza unuia din acte urma să-și obțină permisul de conducere bulgăresc. Conform procedurilor legale, documentul fals a fost ridicat și transmis spre expertiză, persoana și-a continuat călătoria.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram