/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

A trecut frontiera ilegal pentru ca depășise termenul de ședere pe teritoriul Ucrainei. Ce riscă un moldovean

missing
25 februarie 2019, ora 17:59

A vrut să treacă ilegal frontiera pentru a se întoarce acasă. Este isprava unui moldovean de 53 de ani, locuitor al satului Cazaclia, Ceadîr-Lunga care la scurt timp a fost reținut de către polițiști la circa 200 de metri de linia de frontieră. Totul a avut loc în dimineața zilei de 24 februarie.

Audiat, bărbatul a spus că în Ucraina se afla din mai 2017. Însă, fiind conștient că la trecerea legală a frontierei va fi amendat pentru încălcarea termenului de ședere în acest stat sau mai mult risca să-i fie aplicată interdicție, a încercat să revină în țară prin ocolirea punctului de trecere Ceadîr-Lunga 1, aflat în apropiere.

Pentru fapta sa, polițiștii de frontieră au pornit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, care prevede o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 până la 200 de ore sau închisoare de până la doi ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram