Mihail Bejan, arestat pentru 30 de zile
Social 15 februarie 2019, 19:19 | 3509

Fostul comandant adjunct al Trupelor de Carabinieri Mihail Bejan, care i-ar fi cerut unui minor să-i presteze servicii sexuale contra plată, a fost arestat pentru 30 de zile. Judecătoria Chișinău a eliberat ieri mandatul de arestare pe numele lui Bejan, după 72 de ore de la reținerea acestuia. Suspectul nu a făcut declarații pentru presă și pledează nevinovat, scrie anticorupție.md.

Potrivit sursei citate, ședința de judecată a fost programată pentru ora 9 dimineața, dar a început cu întârziere și a durat aproape o oră și jumătate. Mihail Bejan se ascundea de camera de luat vederi.

Mihail Bejan a fost reținut de poliție în seara zilei de 1 februarie, într-o pădure din Chișinău. Potrivit ordonanței emise de poliție, este vorba de comandantul adjunct al Trupelor de Carabinieri și șef al Directiei management resurse umane, Mihail Bejan. Acesta l-ar fi ademenit pe un minor în vârstă de 17 ani, propunându-i sex oral în schimbul a 50 de euro. Cazul a fost făcut public de către postul nostru de televiziune, după ce am fost sesizați de către mama băiatului. Tânărul a înregistrat convorbirile telefonice, pe care le-a avut cu Bejan. Deși bănuitul a fost prins în flagrant cu victima și a fost reținut, la scurt timp acesta a fost eliberat. Procurorii au intrat în posesia unor informații, precum că Mihail Bejan ar fi vrut să se eschiveze de la urmărirea penală, fugind din Republica Moldova. Mihail Bejan a ocupat funcția de șef adjunct al detașamentului cu destinație specială ALFA din cadrul SIS, în perioada în care actualul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, deținea funcția de director adjunct al SIS. Potrivit surselor Jurnal TV, ulterior, Mihail Bejan a fost transferat în cadrul MAI în calitate de ofițer sub acoperire al SIS pentru a supraveghea activitatea Ministerului de Interne, iar mai târziu a fost numit în funcția de șef adjunct al trupelor de carabinieri, având și aici misiunea de agent sub acoperire al SIS-ului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie